Effectief communiceren (PCM)

  • opleiding ( 3 middagen )
  • 13.30 - 16.30 uur
  • € 595 p.p. (incl. opleidingsmateriaal, koffie/thee/water, inschrijfgeld)
  • 2, 9 en 16 juni 2022
  • conferentiecentrum Nieuw Hydepark, Doorn

 

Inschrijven

 

Effectief communiceren (PCM) (3 dagdelen)

Zo’n 80% van de problemen binnen een organisatie ontstaan door miscommunicatie. Als we miscommunicatie ervaren, kunnen we minder helder denken. Als we minder helder nadenken, dan gebruiken we onze talenten niet, terwijl we door het gebruik van onze talenten ons juist gewaardeerd, effectief en gelukkig voelen. Als de resultaten achterblijven, zoeken we vaak eerst de oplossing in de processen of in de doelen, ook al schuilt daarin zelden de oplossing.

Oprechte verbinding en contact zijn de sleutels tot succes. Daar zorgt effectieve communicatie voor en daarmee vormt communicatie een sturingselement voor een veilige, gezonde en motiverende werkomgeving.

De opleiding ‘Effectief Communiceren’ behandelt de “dos and don’ts” van effectieve communicatie. Ook krijgt u inzicht in uw communicatiestijlen en -voorkeuren, hoe u met andere (bijv. leerlingen, studenten, collega’s, familieleden, e.d.) communiceert en hoe u uw communicatie met hen effectiever kan laten zijn, hoe dat motiveert en stress reduceert. Want de manier waarop u iets zegt, bepaalt of de ander hoort wat u te zeggen heeft.

 

Onderwerpen die onder meer aan bod komen:

  • de theoretische achtergrond van communicatie;
  • de verschillende communicatiestijlen en hun communicatievoorkeuren;
  • uw communicatiestijl en -voorkeuren;
  • hoe miscommunicatie ontstaat en tot stress kan leiden;
  • hoe u uw communicatie doeltreffender kan laten zijn.

 

Praktijkgericht leren centraal
Het programma van de opleiding is praktisch en interactief van aard. U dient vooraf aan de opleiding een Quickscan in te vullen over uw communicatievoorkeuren. Deze Quickscan zal als rode draad door de opleiding worden gebruikt. Tijdens de opleiding heeft u ruimschoots de gelegenheid om uw eigen vragen, ervaringen en praktijksituaties in te brengen. U krijgt hierop deskundige feedback. Om het rendement van de opleiding voor de deelnemers zo groot mogelijk te laten zijn, wordt met kleine deelnemersgroepen (5 – 10 deelnemers per groep) gewerkt. Hierdoor ontstaat een intensieve interactie tussen deelnemers onderling en met de docent.

 

Doelgroep
Iedereen die onderwijs geeft en/of aan hen leiding geeft, zoals docenten, leerkrachten, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, counselors, team- en schoolleiders en andere belangstellenden in non-profit en profit organisaties.

 

Deelname
Open inschrijving en in-company (maatwerk).

 

Deelnamekosten
Open inschrijving: € 595 p.p. (incl. opleidingsmateriaal, koffie/thee/water en inschrijfgeld).
Ook in-company: neem contact op met Anne-Marie de Vlas van INVENTE

 

Deskundige begeleiding
De opleiding wordt verzorgd door de opleidingsspecialist INVENTE 

zie voor uitgebreide informatie www.invente.nl